Рецептата е от Централна и Северна Гърция

Нужни продукти
1 кг и половина нарязано свинско, но може и цяло парче
3 с.л. краве масло
1 кг дюли
1 кг кестени
1 глава нарязан лук
3 домата
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
1 щипка канела
сол
чер пипер
подготовка 45 минути
готвене 45 минути
общо 90 минути
Стъпки

Направете нарези на кестените откъм широката страна, опечете ги и ги изчистете.

Измийте месото, изсушете го и го подправете със сол и пипер. В тенджера разтопете маслото и изпържете хубаво месото.
Добавете лука и като стане златист, сложете и доматите, пюрето, канелата и малко гореща вода.

Оставете да се задушава на слаб огън и като стане готово, извадете месото, в тенджерата сложете кестените и нарязаните дюли и върху тях отново месото. Задушете до готовност на бавен огън, като добавяте по малко вода, ако трябва.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти