Както го обичат в Северна Гърция.

Нужни продукти
2 кг свински бут, нарязан на парчета
1 чаша краве масло
250 г домати
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. бяло вино
1 1/2 ч.ч. счукани орехи
7 смачкани скилидки чесън
малко винен оцет
канела
сол
чер пипер
подготовка 60 минути
готвене 20 минути
общо 80 минути
Стъпки

В тиган разтопете маслото и в него запържете месото равномерно и отвсякъде. Залейте го с виното и гответе 10-тина минути. Добавете след това доматите, сол, пипер, малко канела и гореща вода и оставете да се задушава. При нужда доливайте по малко вода от време на време.

Орехов сос:
Смесете счуканите орехи с чесъна и оцета – може и в блендер. Добавете течността от месото, объркайте добре и изсипете получения сос при месото.
По същия начин може да приготвите заек или кокошка.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти