Свинско с тиква
нужно време
135 минутипорции
6трудност
- -сготвиха
3
Нужни продукти
1 кг свинска плешка
1 кг тиква
2 гл. лук
3 скилидки чесън
1 с.л. градински чай (салвия)
2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. зехтин
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. розмарин
черен пипер
сол
подготовка
30
минути
готвене
105
минути
общо
135
минути
Стъпки
Парчето месо се натрива със смес от зехтина, мащерката, розмарина и ригана стрити в хаванче или на пасатор, поръсва се с черен пипер и сол и се слага в тавичка с 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино, завива се с фолио и се пече около 50-60 мин. на умерена фурна, след това се маха фолиото и се допича до зачервяване около 15 мин..
Нарязваме лука на ситно, тиквата на кубчета. Задушаваме лука в малко зехтин, добавяме тиквата, сол, черен пипер, 1 ч.ч. вино, градинския чай и задушаваме на слаб огън около 20 мин, до омекване на тиквата. Изсипваме тиквата при месото, разбъркваме леко и сервираме.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти