Свинско със зелени домати
Нужни продукти
750 гр. свинско месо
100 мл растително масло
2 глави кромид лук
500 гр. картофи
10 бр. зелени домати
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер
подготовка
30
минути
готвене
60
минути
общо
90
минути
Стъпки
Месото, нарязано на средно големи парчета, и лукът, нарязан на ситно, се слагат в тенджера заедно с мазнината. Посоляват се, похлупват се плътно с капака и се задушават на тих огън, без да се бъркат. Когато омекне лукът, се прибавят червеният пипер и нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън докато остане на масло. При поднасянето се поръсва с черен пипер.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти