Нужни продукти
750 гр. свинско месо
100 мл растително масло
2 глави кромид лук
500 гр. картофи
10 бр. зелени домати
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути
Стъпки

Месото, нарязано на средно големи парчета, и лукът, нарязан на ситно, се слагат в тенджера заедно с мазнината. Посоляват се, похлупват се плътно с капака и се задушават на тих огън, без да се бъркат. Когато омекне лукът, се прибавят червеният пипер и нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън докато остане на масло. При поднасянето се поръсва с черен пипер.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти