Нужни продукти
1 1/2 кг. свинско филе
4 глави лук
1 с.л. бял винен оцет
150 мл. бяло вино
250 гр. сушени кайсии
500 гр. бутер тесто
50 гр. масло
1 яйце
1 кубче бульон
1 с.л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол
олио
подготовка 100 минути
готвене 30 минути
общо 130 минути
Стъпки

Нарязваме месото на 6 порции, поръсваме с черен пипер и запържваме в маслото и малко олио, от всички страни. Изваждаме от тигана, посоляваме и го покриваме.

Нарязваме на ситно лука, задушаваме го в 2 с.л. олио, добавяме оцета, оставяме да се изпари.

След това добавяме виното, 150 мл. гореща вода, нарязаните на дребно кайсии. Варим 20 мин., добаваме сол на вкус, черен пипер и магданоза и сваляме от огъня.

Разточваме тестото леко и го разделяме на 6 части, квадратите трябва да толкова големи, да можем да завием 1 парче месо.

Разделяме кайсиевата смес на 2 части.

Едната половина разпределяме върху тестото, поставяме и месото и завиваме на рулца, намазваме края с вода и слепваме. Разбиваме яйцето, намазваме рулцата и ги слагаме в хладилника за 20 мин.

Намазваме тавата и слагаме рулцата. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30 мин.

Останалата кайсиева смес разреждаме с 300 мл. вода и добавяме бульончето. Варим 10 мин.
Сервираме рулцето поставено в соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти