Тас-кебап
Поднася се с гарнитура от варен ориз или друг вид гарнитура.
Нужни продукти
1 кг телешко месо
50 мл растително масло
3 гл. кромид лук
3 бр. моркови
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
черен пипер
бахар
сол
магданоз
подготовка
30
минути
готвене
45
минути
общо
75
минути
Стъпки
Месото се измива и се реже на малки парченца. Посолява се, поръсва се с част от черния пипер и бахара(едро смлени или счукани) и леко се запържват в мазнината.
След това към месото се добавят ситно нарязаните лук и морков и малко бульон или вода и задушавате.
Когато лукът омекне се слага доматеното пюре и брашното, разбърквате и доливате горещ бульон или вода.
Добавяте черен пипер, няколко зърна бахар и сол на вкус.
Съдът се похлупва с капак и се оставя на тих огън, докато месото омекне. Готовото ястие се освежава с дебно нарязан магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти