Ако искате да чорбата да е по гъста в застройката сложете 1 с.л. брашно.
Нужни продукти
500 г месо (телешко или агнешко)
1 к.ч. олио
1 к.ч. ориз или фиде
половин кофичка кисело мляко
1 яйце
1 морков
магданоз
черен пипер
сол
1 с.л. лимонов сок или оцет
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Измитото и нарязано месо се залива с хладка вода и се оставя да ври, докато месото поомекне. Прецежда се бульона и се пуска е него месото, добавят се нарязаният морков, черен пипер, сол и олио и пак се оставя да ври до сваряването на на месото, след това се добавя измития ориз, като омекне се прави застройка от разбитото яйце в киселото мляко и лимоновия сок. Ръси се с магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти