Нужни продукти
10-12 бр. печени чушки
500 гр. домати
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. захар
2 глави лук
сол
черен пипер
червен пипер
За тестото:
4 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. топла вода
1 пак. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л. олио
1 жълтък за намазване
подготовка
60
минути
готвене
30
минути
общо
90
минути
Стъпки
В тиган с олио се запържват нарязаните чушки и лук, добавят се настърганите домати, сол, захар, червен и черен пипер.
Щом се сгъсти, се сваля от котлона.
Замесваме тесто, като първо разтваряме маята в топлата вода със захарта.
Щом шупне, се добавят солта, олиото, брашното.
Замесеното тесто се оставя да втаса 30 мин.
Вземат се гювечета и се намазва външната страна с олио.
Нареждат се в тава с дъното нагоре.
Късаме топка тесто и я разточваме на малка кора.
Облепваме намазаното гювече.
Така се прави и с капака.
Намазваме с разбит жълтък и печем 20 мин. в предварително загрята фурна.
Готовата гозба се сипва в изпеченото тестено гювече и се поднася.
Уникално вкусно е! Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти