Нужни продукти
20 гр. мая
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 к.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца без един жълтък - той е за намазване
1 с.л. олио
500 гр. брашно
150 гр. сирене натрошено
1 с.л. червен пипер
подготовка 70 минути
готвене 25 минути
общо 95 минути
Стъпки

Разтваряме маята в 50 мл топло прясно мляко с 1 к.л. захар и оставяме закваската да шупне. В брашното правим кладенче и сипваме шупналата мая, разбитите яйца, останалото прясно мляко, солта, олиото и замесваме тесто.

Оставяме на топло за 40 минути да втаса. Делим на 10-12 топчета. Всяко се разточва на елипса - намазваме с олио, поръсваме със сирене и щипка червен пипер. Сгъваме на две по дължината и навиваме на розичка. Намазваме розите с разбит жълтък и печем в намаслена тава за 25 минути до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти