Нужни продукти
1 ч.ч ориз
2 тиквички/може и от буркан/
1 глава лук
копър
сол
чер пипер
червен пипер
олио
За заливката:
1 кофичка кис.мляко,
2-3 яйца
1 с.л. брашно
сол
подготовка 40 минути
готвене 15 минути
общо 55 минути
Стъпки

В тавичка запържваме лука до златисто. Добавяме нарязаните на кубчета тиквички и малко вода и задушаваме /ако тиквичките са от буркан ги прибавяме след ориза/. Прибавяме измития ориз и продължаваме пърженето, докато ориза стане прозрачен. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и веднага заливаме с 3 1/2 ч.ч. вода. Подправяме на сол, добавяме подправките /по желание може да добавим и 2 пилешки бульона/ и печем в умерена фурна.
Когато ориза е почти готов приготвяме и заливката: запържваме брашното за кратко, добавяме разбитите яйца с кис. мляко и бъркаме докато започне да се сгъстява. С готовата смес заливаме равномерно вече готовия ориз и допичаме във фурната, само на горен реотан до зачервяване и образуване на коричка.
Приятен апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
14.07.2010 г. 11:35 Полезен 11

Стана страxотно.Благодаря!!! Пробваите и вие :)

mirqna коментира
Подобни рецепти