Нужни продукти
1 глава лук
1 ряпа - няма значение сорта
3 картофа
2 моркова
резен целина
1/2 глава червено цвекло
резен зеле
олио
1 с.л. оцет
сол
чер. пипер
бахар
Зеленчуците може да увеличите или намалите според количеството на борша.
подготовка 20 минути
готвене 20 минути
общо 40 минути
Стъпки

В голяма тенджера сипете олио и сложете нарязаните лук, ряпа, моркови, целина и цвекло да се задушават. След няколко минути прибавете нарязаните зеле и картофи, заедно с оцета. След още 5 минути налейте гореща вода или бульон в тенджерата и сложете черния пипер и бахара. Оставете да ври докато картофите станат готови.

Боршът сервирайте горещ или студен - по ваш избор и според сезона. Много е вкусен, подправен с лъжица сметана или гъсто кисело мляко.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти