Нужни продукти
1 кг. картофи
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1/2 връзка магданоз
100 гр пармезан (кашкавал)
сол
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

Картофите се обелват, нарязват и сваряват добре. Изсипва се водата и се пасират.
Слага им се яйцата, брашното, магданоза, пармезана (ако е кашкавал настърган на ситно), сол, черен пипер.
Омесва се добре в/у набрашнена дъска се прави руло дебело около 2 см. Реже се на парченца 2 см на 2 см, овалват се с брашно и се пускат в дълбока тенджера с вряща подсолена вода.
Пускат се по малко, като изплуват на повърхността се изваждат в/у салфетка.
В тиган загряваме олио и пускаме картофките леко да се зачервят, може да се пържат заедно с аспержи.

Без да се пържат се поднасят със запържен доматен сос с чесън.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти