Започнете деня си с тази здравословна вегетарианска закуска с яйца, авокадо и черен боб. Приготвя се само за 10 минути и е чудесна и за обяд.
Нужни продукти
2 чаени лъжици рапично олио (може и обикновенно)
1 бр. червена чушка, без семки, нарязана на тънки ивици
1 бр. голяма скилидка чесън, нарязана на тънки резени
4 бр. големи яйца
400 г. консерва черен боб
200 гр. чери домати от консерва
¼ чаена лъжичка семена от ким
1 бр. малко авокадо, наполовина и нарязано на филийки
1 шепа пресен, нарязан кориандър
1 бр. лайм, нарязан на пръчици
черен пипер на вкус
подготовка
10
минути
готвене
5
минути
общо
15
минути
Стъпки
Загрейте олиото в голям незалепващ тиган. Добавете чушката и чесъна и гответе, докато омекнат и започнат да се зачервяват. Чукнете яйцата от двете страни на тигана. След като започнат да се стягат, разпределете бобчетата (без течността от консервата) и доматите около тигана и поръсете със семена от ким. Целта е да се затоплят бобчетата и доматите, а не да се сготвят.
Отстранете тигана от огъня и поръсете с авокадо и кориандър. Изстискайте половината от лайма. Сервирайте с останалите пръчици лайм отстрани.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти