Задушен заек
Нужни продукти
800 гр почистен заек
2 с.л. олио
80 гр сланина
2 с.л. доматен сос
1 гл. лук
1 ч.ч. бяло вино
1 морков
100 гр гъби
1 скилидка чесън
магданоз
черен пипер
сол
подготовка
90
минути
готвене
30
минути
общо
120
минути
Стъпки
Нарязваме на ситно чесъна, лука и магданоза. Пържим в олио нарязаната на малки парченца сланина, нарязания на порции заек, чесъна, лука, добавяме виното, 1 к.ч. топла вода, сол, подправките и задушаваме на слаб огън около 1 час. Добавяме доматения сос и ситно нарязаните гъби и магданоза, разбъркваме и задушаваме още 30 мин..
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти