Задушен заек
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     800 гр почистен заек                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 с.л. олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     80 гр сланина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 с.л. доматен сос                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 гл. лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 ч.ч. бяло вино                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 морков                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     100 гр гъби                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 скилидка чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     сол                                     
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                90
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                120
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Нарязваме на ситно чесъна, лука и магданоза. Пържим в олио нарязаната на малки парченца сланина, нарязания на порции заек, чесъна, лука, добавяме виното, 1 к.ч. топла вода, сол, подправките и задушаваме на слаб огън около 1 час. Добавяме доматения сос и ситно нарязаните гъби и магданоза, разбъркваме и задушаваме още 30 мин..
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти