Подходящи за гарнитура към почти всяко месо и ястие!
Нужни продукти
1 кг. пресни картофи
2 ч.л. сол
копър
магданоз
розмарин
пресен чесън
масло или зехтин
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
Сваряваме картофите за около 15 мин. на котлона
Докато картофите се варят, нарязваме на ситно наличните ни пресни зелени подправки
Смесваме зелените подправки с 2 с.л. сол
Слагаме сварените картофи с подходящ съд (тава) и ги овкусяваме, като може да ги оваляме във билковата сол сега или след изпичането!
Печем на 220 градуса, докато не получим златиста коричка, като може и да разбъркваме ...
Ако не сме оваляли картофите с билковата сол преди печенето, го правим след като са готови и сервираме с млечен или друг сос по избор
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти