1. Към зелето може да се сложи и 1 ч.ч. ориз. 2. Вместо запечено в тава, зелето може да се свари и в тенджера. След като омекне е готово.

Нужни продукти
1 зелка
2 к.ч. олио или мас
3-4 домата
1 с.л. брашно
дафинов лист
червен пипер
сол
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

В нагорещена мазнина се слага нарязаното на конци зеле, заедно с брашното и се пържи, като се разбърква от време на време, добавят се доматите, настъргани или нарязани, разбърква се и се ръси с червен пипер, сол, залива в се с хладка вода и се добавя дафиновия лист. Пече се.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.02.2024 г. 10:19 Полезен 0

Брашното в тази рецепта се използва за сгъстяване на соса и придаване на кремообразна консистенция. Ако вие предпочитате да не използвате брашно, можете просто да го пропуснете. Зелето ще има по-лек и свеж вкус.

Chef Vkusnotiiki коментира
09.07.2015 г. 09:56 Полезен 1

Много пъти съм готвила прясно зеле, но никога не слагала брашно.........?

mur4ety коментира
Подобни рецепти