Нужни продукти
половин зелка
400 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 малка глава лук
1 ч.ч. червено вино
зехтин
чубрица
червен пипер
ако не е кисело зелето се слага малко лимонена киселина
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути
Стъпки

Зелето се нарязва и се вари около половин час с виното, червения пипер и малко вода в тенджера под налягане. Отделно в тиган се задушават лука, каймата, ориза и чубрицата със зехтина. След това всичко се изсипва в тава до напълно запичане. По желание 5 мин. преди да се извади от фурната може да се прибави счукани скилидки чесън за аромат. Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти