Нужни продукти
1 кг кисело зеле
200 гр ориз
200 мл олио
150 гр лук
400 гр зелева чорба
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Нарежете лука на ситно и го запържете с олиото.

Прибавете нарязаното зеле, захлупете съда и варете сместа до омекване на зелето.

Отделно сварете ориза в 200 мл вода.

Добавете сварения ориз при зелето и разбъркайте добре.

Налейте зелевата чорба в съда със зеленчуците и ориза.

Оставете буранията да поври на слаб огън.

След като буранията е готова, оставете я да изстине.

Ястието е готово за консумация след като изстине.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти