Една вкусна рецепта за огретен със сирена и още нещо (в този случай сложих малко кренвирши, но вие може да добавите друг колбас или парченца пилешко филе), а по желание може да сготвите и без месо. Най-вкусно е когато се поднесе с кисело мляко... може да дадете и вашите предложения и оценка в коментар под рецептата. :-)
Предварително сме сварили картофите и морковите цели, до готовност без да се разкашкват.
![Стъпка 1](/files/thumbs/d/1/9/d195e8f28f803fc446f37a8b5c94ba54831209ec/2017-09-18-21-40-36-d8efb4fd__250_150.jpeg)
В подходящ съд започваме да режем сварените картофи на шайби и да ги редим един до друг като основа на ястието. Може да подправим с малко сол и черен пипер на вкус.
![Стъпка 2](/files/thumbs/9/9/5/9955105a8bbf8d3ff91ad310d294836828c464b4/2017-09-18-21-41-47-afd62d63__250_150.jpeg)
Върху картофите разпръскваме и сварения морков на шайби, част от топеното сирене на парченца, както и месото (в случая използваме кренвирш, но вие може да ползвате всякакво месо, на малки парченца, но да не е сурово, предварително го запържете ако е пилешко филе, например)
![Стъпка 3](/files/thumbs/4/e/a/4ea932aa389c41b312588d2d143140d18575abac/2017-09-18-21-46-32-cf7476d3__250_150.jpeg)
Разбиваме яйцата и към тях добавяме сиренето, през това време сме настъргали малко кашкавал върху първия ред от ястието;
![Стъпка 4](/files/thumbs/9/2/3/923c149d63db2ced47f4c56c0149a8ed41b0fd99/2017-09-18-21-48-21-2016ba58__250_150.jpeg)
Покриваме добре наредените вече продукти със сместа, като запазваме малко...
![Стъпка 5](/files/thumbs/4/7/1/4711a0215fc550dc06135fd780f40556d331022e/2017-09-18-21-50-29-27030626__250_150.jpeg)
Редим отново от картофите на шайби, а в зависимост от съда и количеството останали картофи може да направим още един ред, но аз ви препоръчвам да завършите ястието с този ред, като оставите поне един пръст въздух от ръба на съда.
![Стъпка 6](/files/thumbs/3/a/7/3a71e488655ca0136e8acb68a3bbac9ddea05f43/2017-09-18-21-54-04-1d58ed7a__250_150.jpeg)
Дабавяме малко масло на като нарязано на ситно разпръскваме върху картофите; Може да натрошим още малко сирене и да настържем кашкавал;
![Стъпка 7](/files/thumbs/f/7/6/f76664708243e2dfc45b15ae15793a8e3f27f1fa/2017-09-18-21-56-33-ab5a5b78__250_150.jpeg)
Разбиваме готварската сметана в съд, като към нея добавяме останалата смес от яйца и сирене и прибавяме малко вода... след което заливаме добре ястието;
![Стъпка 8](/files/thumbs/5/5/6/556edbbc531ccebcae29201f64fbe4d961cb0c76/2017-09-18-22-12-03-2bf62d0f__250_150.jpeg)
Покриваме с фолио и печем в предварително загряна фурна на 250 градуса, за около 15-20 минути; Махаме алуминиевото фолио и печем за още няколко минути, да изври водата и да се запече леко отгоре....
![Стъпка 9](/files/thumbs/2/5/3/2532d2d1daaa30c04ca3aa70fcee1a499b1abf56/2017-09-18-22-35-49-c46c20c5__250_150.jpeg)
Вадим от фурната и поръсваме добре с кашкавал, който след това запичаме до готовност;
![Стъпка 10](/files/thumbs/3/a/f/3af234529a1cf97d701e2d0ecf70a03729a833d8/2017-09-18-23-00-48-c3223fc1__250_150.jpeg)
Препоръчвам да го сервирате, като подправите със сол и черен пипер, а накрая добавите и няколко лъжици кисело мляко... става божествено! Да ви е вкусно...