Преди да сложите яйцата, може да полеете с коняк или ром и да фламбирате. За гарнитура може да сложите грах в масло, картофено пюре и др.
Нужни продукти
1 кг телешко бонфиле
черен пипер
сол
брашно
зехтин
4 филии бял хляб
100 гр бульон
125 гр масло
4 яйца
подготовка
60
минути
готвене
10
минути
общо
70
минути
Стъпки
Начуканото и почистено от сухожилия месо се нарязва на 4 парчета, които се оформят, без да се начукват повече, посоляват се, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват от двете страни, докато започнат да излизат червени капчици.
В маслото се пържат, канапета от намокрените с малко бульон филии хляб, от двете страни.
Върхувсяко от тях се поставя изпържения бифтек и се залива с мазнината от пърженето.
Яйцата се изпържват на "очи" и се поставят върху всяка порция.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти