Преди да сложите яйцата, може да полеете с коняк или ром и да фламбирате. За гарнитура може да сложите грах в масло, картофено пюре и др.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг телешко бонфиле                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    зехтин                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4 филии бял хляб                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр бульон                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    125 гр масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4 яйца                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                70
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Начуканото и почистено от сухожилия месо се нарязва на 4 парчета, които се оформят, без да се начукват повече, посоляват се, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват от двете страни, докато започнат да излизат червени капчици.
В маслото се пържат, канапета от намокрените с малко бульон филии хляб, от двете страни.
Върхувсяко от тях се поставя изпържения бифтек и се залива с мазнината от пърженето.
Яйцата се изпържват на "очи" и се поставят върху всяка порция.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти