Нужни продукти
500 гр агнешки дреболии
5 с.л. растително масло
1-2 гл. лук
1 бр. яйце
1 ч.л. червен пипер
магданоз
джоджен
сол на вкус
подготовка 80 минути
готвене 20 минути
общо 100 минути
Стъпки

Агнешките вътрешности се измиват добре под течаща вода, попарват се с вряла вода и се нарязват на дребно. Заливат се с 5-6 чаени чаши гореща вода и се варят на тих огън. В мазнината се задушава дребно нарязаният лук, поръсва се с червения пипер и се прибавя към врящите дреболии. Чорбата се посолява и се доварява. Застройва се с разбитото яйце, поръсва се с дребно нарязани джоджен и магданоз и се поднася.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти