Веселина Вълкова
ЗА рецептата

Винаги си приготвям такъв бульон, който служи за основа почти на всяко ястие, което готвя. След като е готов го слагам в хладилника, за да е винаги под ръка.

Нужни продукти
1 глава лук
1 скилитка чесън
1 бр. дафинов лист
2 клонки мащерка
1 стръг магданоз
на зърна черен пипер
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 30 минути
общо 40 минути
Стъпки

В тенджера с 1 литър вода слагаме всички зеленчуци цели, като ги мием и обелваме преди това; От стръка магданоз слагаме само дръжките;

След като заври, намаляме котлона и оставяме да къкри още 20 мин. за да омекнат хубаво зеленчуците и да пуснат своя аромат и вкус

Накрая слагаме още подправки на вкус и прецеждаме; може да ползваме за основа на всякакво ястие, и да съхраняваме в хладилник до няколко дни;
разбърквайте преди употреба;

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти