Нужни продукти
500 гр варен боб
15 бр. сухи чушки
3 глави лук
олио
джоджен
чубрица
дафинов лист
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Сварете боба с малко сол и го отцедете от водата.
Намачкайте сварения боб с дървено чукало.
Задушете лука в олиото.
Прибавете намачкания боб към задушения лук.
Сложете джоджена, чубрицата и дафиновия лист и разбъркайте добре.
Подгответе сухите чушки, като ги попарите с вряла вода за 1-2 минути.
Продупчете чушките на едно-две места внимателно с вилица.
Напълнете чушките със сместа от боб и подправки.
Наредете пълнените чушки в тавичка.
Залейте чушките с малко от бобената вода.
Печете в умерена фурна до готовност.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти