Фасул по селски
нужно време
130 минутипорции
5-6трудност
- -сготвиха
1
Нужни продукти
300 гр стар фасул
1 ч.ч олио
2 глави лук
1 морков
1 с.л червен пипер
1 щипка джоджен
чубрица
cол на вкус
1 ч.л брашно
1 бурканче домати(200гр)
подготовка
120
минути
готвене
10
минути
общо
130
минути
Стъпки
Нарязваме лука на ситно и настъргваме моркова. След това запържваме лука и морковите в олиото. Докато се запържват прибавяме червения пипер и малко след това сваляме от котлона. Слагаме измития фасул и доливаме с вода.
Слагаме отново на котлона. Прибавяме солта, чубрицата, джоджена и доматите. Варим докато фасулът се свари.
Малко преди да свалим от котлона, загряваме малко олио и запържваме за секунди брашното. Прибавяме към фасула и след 10 мин. сваляме от котлона.
Сервираме топло с люта чушка отстрани на чинията :)
Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
24.08.2009 г. 17:01
Отврат. Първо боба се кисне поне 2ч часа. После се сменя и водата. И на всичкото отгоре ако сложете солта в началото дълго варене ще падне...
Подобни рецепти
Когато боба е накиснат от предния ден, по - бързо се сварява.