Нужни продукти
300 гр стар фасул
1 ч.ч олио
2 глави лук
1 морков
1 с.л червен пипер
1 щипка джоджен
чубрица
cол на вкус
1 ч.л брашно
1 бурканче домати(200гр)
подготовка 120 минути
готвене 10 минути
общо 130 минути
Стъпки

Нарязваме лука на ситно и настъргваме моркова. След това запържваме лука и морковите в олиото. Докато се запържват прибавяме червения пипер и малко след това сваляме от котлона. Слагаме измития фасул и доливаме с вода.
Слагаме отново на котлона. Прибавяме солта, чубрицата, джоджена и доматите. Варим докато фасулът се свари.
Малко преди да свалим от котлона, загряваме малко олио и запържваме за секунди брашното. Прибавяме към фасула и след 10 мин. сваляме от котлона.
Сервираме топло с люта чушка отстрани на чинията :)
Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
24.08.2009 г. 17:01 Полезен 48

Отврат. Първо боба се кисне поне 2ч часа. После се сменя и водата. И на всичкото отгоре ако сложете солта в началото дълго варене ще падне...

Mariq коментира
Подобни рецепти