Нужни продукти
0,500 кг. Сьомга филе (чисто филе)
0,300 кг. Черен (императорски ориз)
1 скилидка Чесън
1 с.л. Зехтин
0,040 кг. Сушен домат (около 4 половинки)
2 клонки Розмарин
2 щипки Сол
1/2 бр. Лимон
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
Подготвяне на филето за изпичане (завиване във фолио за печене заедно с розмарина, чесъна и малко зехтин, по желание може да се добави и лимон).
Сваряваме ориза в предварително кипнала вода със сол. След като се свари ориза, го охлаждаме.
В загрята мазнина поставяме сушените домати, предварително нарязани (тънки ивици).
Гасим с вода и добавяме ориза, овкусяваме го и оставяме да редуцира (да се сгъсти), тук пожелание може да се добави лимонова кора за допълнителен аромат.
Сервираме с изпеченото филе от сьомга.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти