Фина пилешка крем супа
Ако имате сух магданоз - сложете го заедно с картофите. Ако е пресен, точно след като махнете тенджерата от котлона. Не добавяйте фиде, супата става гъста и без фидето, поради същата причина пък не ви е нужна и застройка.
Сварявате пилешкото месо, ако пилето е с костите, то запазете бульона. По време на варенето на пилешкото месо не забравяйте да отпенвате бульона. Това става най-лесно с решетъчна лъжица.
Настържете двата моркова на ситно ренде. Нарежете на дребно главата лук. Нагрейте в друга тенджера слънчогледово олио. Поставете в нагрятото олио морковите. След като мазнината стане оранжева, поставете и нарязания лук. Налейте гореща вода (или пилешкия бульон, ако имате такъв) (около 600 мл) към тенджерата със запържените моркови и лук. Към тази смес добавете и нарязаните на дребно картофи. Оставете да поври около 5-7 мин на силен огън.
През това време накъсайте на дребно, с помощта на вилица, пилешкото месо. Добавете го към бульона с картофите, морковите и лука. Разбъркайте продуктите, след това долейте още от пилешкия бульон. Оставете да се досварят картофите.
Сервирайте супата с резен лимон.
Приятен апетит!