Гювеч от пилешко месо
Нужни продукти
1 кг. пилешко месо без кости
50 г. масло
2 гл. лук
2 моркова
300 г. домати
300 г. печени чушки
300 г. картофи
1 тиквичка
2 яйца
4 с.л. сметана
3 с.л. олио
1 лимон
черен пипер
сол
магданоз
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Месото се посолява, наръсва с черен пипер и ситно нарязан лук и малко лимонов сок, оставя се да престои 30 мин. Нарязва се и се задушава в маслото. Нарязваме на кубчета, тиквичката и моркова и задушаваме в олиото, прибавя ме обелените и нарязани на парчета и поръсени с лимон, чушки, настърганите домати, сол и оставяме 5-10 мин. на тих огън. В тава или гювеч слагаме месото, зеленчуците и картофите. Пече ме 20-30 мин. във фурна наръсваме с магданоз и заливаме със смес от яйцата сметаната, малко сол и черен пипер и запичаме още 10 мин..
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти