Нужни продукти
20 гр мая за хляб
2 с.л. пудра захар
100 мл прясно мляко
1 жълтък
180 гр мас
150 гр брашно.
За пълнежа:
2 белтъка
220 гр захар
200 гр смлени орехи
За тестото:
маята се растваря в прясно мляко. Прибавят се захарта, жълтъкът, разтопената мас и брашното (да стане меко тесто).
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
За тестото:
Маята се разстваря в прясно мляко. Прибавят се захарта, жълтъкът, разтопената мас и брашното (да стане меко тесто).
На пълнежа:
Белтъците се разбиват на сняг с захарта. Прибавят се смлените орехи. Всичко се разбърква.
От тестото се разточват кори с дебелина 1/2 см и се оформят в правоъгълна форма.
Слага се плънката и се навиват на рула. Намазват се с яйце и се режат с нож на кръгчета с дебелина 1 см. пекат се в това, намазана с масло, в умерена фурна.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти