Нужни продукти
8 боквурста
700 г картофи
4 ч.л.
Сол
Олио
700 мл. прясно мляко
Индийско орехче
Масло
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги на четвъртини, след което ги варим за около 30 мин. в слабо подсолена вода. Загряваме млякото, заедно с маслото. Отцеждаме картофите и ги намачкваме с вилица или пасираме с пасатор. Малко по малко добавяме млякото и го разбъркваме в картофите, докато получим желаната консистенция.
Овкусяваме със сол и настъргано индийско орехче. Покриваме картофеното пюре и го оставяме на топло. Срязваме вурстовете на две – по дължина. От външната страна им правим леки разрези. Слагаме в тигана малко мазнина и ги изпържваме. Сервираме изпържените вурстове с картофено пюре, полято с малко мазнина от тигана.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти