Картофи на фурна със сос
Нужни продукти
600 гр картофи
50 гр масло
1 с.л. брашно
1 яйце
60 гр мляко
60 гр кашкавал
сол
черен пипер
подготовка
30
минути
готвене
15
минути
общо
45
минути
Стъпки
Обелените картофи се нарязват на тънки филийки и се варят с малко сол и половината масло.
Отделно се загрява останалото масло и се слага брашното, разбърква се и се добавя млякото, бърка се за да стане бял сос, към него се добавя разбитото яйце при постоянно бъркане.
Сосът се разрежда с бульона в който са се варили картофите. Тавата се намазва с масло. Слагат се картофите, добавя се половината сос и половината настърган кашкавал, сол и черен пипер и се разбърква. Заливат се с останалия сос и се наръсват с кашкавал. Пекът се до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти