Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     500 г филе от риба                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1/2 ч.ч. мас или сланина (бекон)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 яйце                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 филийки бял хляб без кората                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     3 гл. лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 морков                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     малко целина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 - 3 домата                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     3 - 4 клончета магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 бр. дафинов лист                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     сол                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                50
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Рибата и сланината се смилат на едро, добавя се 1 гл. настърган лук, натопените във вода и изстискани филийки хляб, яйцето, магданоз, подправки за риба, всичко се омесва и оформяме кюфтета. В тавичка с мазнина поставяме нарязаните на ситно, лук, моркови, целина и ги задушаваме, добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме. Подреждаме обелените и нарязаните на кръгчета домати и начупен дафинов лист и заливаме с 1 ч.ч. вода, като кипне слагаме рибените кюфтета и печем до сгъстяване на соса.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти