Лебеди в малиново езерце с карамелена клетка
Лебедите се пекът на умерена фурна до зачервяване. Фурната се изключва и се оставят за 10-15 мин за да не спаднат.
Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон.
Добавете солта, захарта и маслото, когато се разтворят, добавете брашното, може наведнъж.
Оставете за малко на котлона, като постоянно бъркате и тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, трябва да има консистенцията на мек пластелин.
Сложете в блендер и разбийте за две минути, яйцата се добавят по-малко при постоянно бъркане докато тестото ги поеме. Разбърквайте, докато стене на хомогенна смес.
Изсипете тестото в шприца.
Оформете телцата на лебедите.
С помощта на по-малък шприц или отрязаното връхче на найлонова торбичка оформете главите и шиите на лебедите.
За крема за пълнежа
Сложете млякото на котлона в подходящ съд.
Разбийте брашното и жълтъците в дълбоко купа, добавете топлото мляко и разбъркайте добре, за да не станат бучици.
След това върнете на котлона, за да не мирише брашното на сурово.
Варете минута-две. Когато се поохлади, добавете маслото и бъркайте докато сместа го поеме. Накрая добавете ванилията.
Може да замените с бита сметана.
Оформете лебедите.
Клетката направете по следният начин.
Сложете 1 ч.ч. захар и малко вода на котлона, така ще се карамелизира постепенно.
Вземете една голяма купа и я намаслете.
Върху нея, на тънка нишка „Изплетете” клетката.
Пригответе соса от малини в блендер, като разбиете добре продуктите захарта, пресните малини и малиновото сладко, по желание, може да прецедите, за да не остават зрънца.
Аранжирайте десерта, като в голям поднос сложите на дъното малиновият сос, върху него подредите лебедите, а отгоре поставите карамелената клетка.
Много атрактивна е тази рецепта, Нели. За съжаление, ти си пропуснала да споменеш, че тя не е твоя - взета е от предаването на Жак Пепен по Фиеста ТВ &яуот;Всеки ден а ла Жак Пепен&яуот;. Подозирам дори, че и снимката е оттам.
Да лебедите се пекът на умерена фурна до зачервяване. Фурната се изключва и се оставят за 10-15 мин за да не спаднат.
искам да попитам за лебедите пекат ли се или не'мерси предварително
и куде пише, че трябва да са лични рецептите, достатучно е да будат споделени, Вие имате ли Ваша РЕЦЕПТА?