Нужни продукти
2 кг картофи
1 кг свинска кайма
150 гр кашкавал
150 мл бяло вино
150 мл газирана вода
3 домата
1 вр. зелен лук
1 ч.л. сол
1 щипка риган
микс от подправки эа барбекю
магданоз
босилек
черен пипер на вкус
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

1.Каймата се омесва с ригана, солта, бялото вино, черния пипер и подправката эа барбекю. Разпределя се върху намаэнена със зехтин тава.
2.Картофите се сваряват и се намачкват с преса. Доматите се нарязват на филии.
3.Филийките домати се подреждат върху каймата, така, че да я покрият. Отгоре се разпределя картофеното пюре.
4.Поръсват се с босилек и накълцан магданоз, настъргва се кашкавала.
5.Мусаката се пече в предварително загрята фурна, при температура 200 градуса, която постепенно се намалява.
Изважда се когато кашкавалът се изпече до коричка

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
19.01.2010 г. 20:05 Полезен 4

По хубава мусака няма......

tonev коментира
Подобни рецепти