Мусака с кайма и сини домати
Нужни продукти
3-4 патладжана
3-4 глави лук
500 гр кайма
магданоз
чесън
домати (или доматен сок)
чер. пипер
кимион
сол
1 к.ч. вода
олио
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Патладжаните се нарязват на кръгчета и се запържват. Кромидът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата, магданоза и чесъна. Подправя се с чер.пипер, кимион и сол. В тавичка се нарежда 1 ред патладжани и отгоре се сипва плънката. След плънката се нарежда още един ред патладжани. Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домати (или се полива с доматен сок). Прибавя се 1 каф. чаша вода и се слага в фурната докато се запекат доматите.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти