Нужни продукти
2 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. сирене краве
1 ч.л. сода бикарбонат (бакпулвер)
1 ч.ч. краве кисело мляко
3 бр. яйца
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Всички продукти се разбиват с миксер.
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С.
Mнения на кулинари
добави коментар
10.03.2013 г. 09:10
Правя го, но предпочитам бакпулвер, содата ми смърди. Дали ще се нарече тутманик,или солен кекс ми е все едно, важното да е вкусна закуската на домашните. А с такава закуска всички са доволни. :)
09.03.2013 г. 19:15
Това всъщност си е един най-обикновен солен кекс.
Подобни рецепти
И аз го правя редовно, но добавям нарязано на ситно прясно зеле (или праз лук, според сезона), а също и една наденичка, накълцана на ситни парченца. За набухвател използвам една чаена лъжичка сода и кафена лъжичка лимонена киселина. И става закуска за чудо и приказ, всички си облизват пръстите от вкусотия.