Ориз с яйца и зеленчуци по китайски
Ако нямате тиган уок, става и в дълбок тиган с не залепващо покритие.
Нужни продукти
150 гр. ориз
3 бр. яйца
2 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
2 стръка зелен лук
125 гр. от консерва или замразен грах
1 с.л. светъл соев сос
магданоз
подготовка
20
минути
готвене
10
минути
общо
30
минути
Стъпки
Ориза се вари 10-15 минути, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост.Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.
В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърдят.
В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.
Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.
Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти