ЗА рецептата

Ако нямате тиган уок, става и в дълбок тиган с не залепващо покритие.

Нужни продукти
150 гр. ориз
3 бр. яйца
2 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
2 стръка зелен лук
125 гр. от консерва или замразен грах
1 с.л. светъл соев сос
магданоз
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути
Стъпки

Ориза се вари 10-15 минути, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост.Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.

В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърдят.

В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.

Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.
Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти