Нужни продукти
500 гр. кайма
1 к.л. червен пипер натрошен (не смлян)
1 к.л. лют червен пипер натрошен (не смлян) или люта чушка
щипка черен пипер
3 скилидки чесън
1 глава лук средна
(Аз слагам и малко чубрица)
За плънката:
20 гр. кашкавал
30 гр. бекон
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 15 минути
общо 30 минути
Стъпки

Омесва се каймата с подправките.

Разделя се на 4.

Във всяко кюфте слагате плънката.

Може и без нея.

Печете на скара или сач.

За гарнитура в случая прибавихме картофки на сача.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.05.2024 г. 22:46 Полезен 0

В оригиналната сръбска рецепта за плескавица, кюфтето не се обвива с було. Това е вариация на рецептата. Можете да опитате и по-този начин, ако предпочитате.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
09.10.2013 г. 20:38 Полезен 4

Там ги овалват в едро смлян лют пипер и ситно нарязан лук, но става много пикантно :)

jenipuh
jenipuh коментира
09.10.2013 г. 20:36 Полезен 2

Не, рецептата я взех от познати в Сърбия, там не я увиват.

jenipuh
jenipuh коментира
01.09.2013 г. 10:06 Полезен 5

Предполагам че е вкусна ,но не трябва ли да е увита в було всяка една?

slavi61
slavi61 коментира
Подобни рецепти