Нужни продукти
500 гр. кайма
1 к.л. червен пипер натрошен (не смлян)
1 к.л. лют червен пипер натрошен (не смлян) или люта чушка
щипка черен пипер
3 скилидки чесън
1 глава лук средна
(Аз слагам и малко чубрица)
За плънката:
20 гр. кашкавал
30 гр. бекон
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
15
минути
общо
30
минути
Стъпки
Омесва се каймата с подправките.
Разделя се на 4.
Във всяко кюфте слагате плънката.
Може и без нея.
Печете на скара или сач.
За гарнитура в случая прибавихме картофки на сача.
Mнения на кулинари
добави коментар
09.10.2013 г. 20:38
Там ги овалват в едро смлян лют пипер и ситно нарязан лук, но става много пикантно :)
09.10.2013 г. 20:36
Не, рецептата я взех от познати в Сърбия, там не я увиват.
01.09.2013 г. 10:06
Предполагам че е вкусна ,но не трябва ли да е увита в було всяка една?
Подобни рецепти
В оригиналната сръбска рецепта за плескавица, кюфтето не се обвива с було. Това е вариация на рецептата. Можете да опитате и по-този начин, ако предпочитате.