Овнешко гювеч
нужно време
150 минутипорции
3-4трудност
- -сготвиха
2
Нужни продукти
750 г. средно тлъсто овче
4 глави лук
3-4 чушки
3-4 моркова
1 кг картофи
1 малък патладжан
250 гр зелен боб
100 гр. бамя
олио
червен пипер
2–3 щипки мента
мащерка
риган
сол
подготовка
30
минути
готвене
120
минути
общо
150
минути
Стъпки
В пръстен гювеч нарежете месото и зеленчуците на средно големи парчета. Сложете червения пипер, солта и сухите подправки и залейте с олиото. Объркайте всичко много добре и изравнете отгоре сместа. Залейте я с вода, да стигне до половината на гювеча.
Покрийте гювеча с капак и сложете в студена фурна. Загрейте я отначало отгоре и отдолу на 250 градуса, когато започне да се пече, изключете горния реотан и печете само отдолу 2 часа. Гювечът трябва да остане само на масло.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти