Пиле фрикасе
Нужни продукти
1 пиле
60 гр. масло
50 гр. брашно
250 гр. гъби
1 жълтък
сока на половин лимон
черен пипер
дафинов лист
магданоз
сол
пържени кубчета бял хляб
подготовка
50
минути
готвене
10
минути
общо
60
минути
Стъпки
Нарязваме на порции почистеното пиле, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в масло. Изваждаме пилето и в маслото прибавяме брашното, разбъркваме и добавяме 2 ч.ч. вода разбъркваме и връщаме пилето, добавяме дафиновия лист - 1 бр., магданоза, черния пипер, сол, измитите, нарязани и попарени гъби, варим на слаб огън 30 мин. Изваждаме 3 с.л. от соса добавяме сока от лимона и 2 жълтъка разбъркваме и изсипваме в пилето. Поднасяме с пържени в масло хапки бял хляб.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти