Нужни продукти
За пилето
500 гр. пилешко филе
2 яйца
соев сос
сусам
брашно
олио/зехтин
сол
За соса:
1 пакетче майонеза
200 мл. кисело мляко
кориандър (магданоз)
подготовка
25
минути
готвене
20
минути
общо
45
минути
Стъпки
Пилешкото филе се нарязва на лентички с дебелина около 1,5-2 см. Маринова се в соевия сос, сол и подправки по избор. След 24 часа всяка лентичка се овалва първо в разбитите яйца, после в брашното, отново в разбитите яйца и накрая в сусама.
Запържват се до златисто в предварително намазнен тиган (желателно е мазнината да е повече).
Сосът се приготвя като се смесят продуктите и се разбъркат до получаване на еднородна смес.
Пилешките пръчици се поднасят топли и се заливат със специално приготвения сос.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти