Пиле в йенска тенджера
Нужни продукти
1 кг. бяло пилешко месо /гърди/
300 гр. домати
300 гр. кашкавал
200 гр. мариновани гъби
200 гр. топено сирене
150 гр. краве масло
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Пилешкото месо се реже на хапки, поръсва се черен пипер и сол се и леко се запържва в маслото. Доматите се обелват и настъргват. След това в йенската тенджера се нареждат ред месо, ред плочки кашкавал, ред нарязани гъби, ред парченца топено сирене. Залива се с настърганите домати, слага се маслото и се посипва обилно с настърган кашкавал. Пече се със затворен капак в умерена фурна около 30 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Много е вкусно така приготвено...:)