Нужни продукти
1 кг ябълки
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1 с.л. сода
2-3 с.л. канела
100 мл олио
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Брашното, грисът, половината от захарта и содата се смесват на сухо. Ябълките се обелват, настъргват се и се смесват с останалата половина от захарта и канелата. Намазва се тава с олио, посипва се с малко брашно и в нея се изсипва, първо малко от брашнената смес, след това малко от ябълковата смес. Редуват се така до края, като се завършва с ябълковата. Сладкишът се залива с олиото и се пече в предварително загрята фурна до готовност.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.08.2010 г. 14:45 Полезен 3

Рецептата е наистина стара и популярна, но сполучлива. Предлаганата снимка, обаче не съответства на описания начин на приготвяне.Може би, първият ред е от обелени и нарязани на тънки парчета ябилки ?

З. Георгиева коментира
18.11.2009 г. 18:18 Полезен 2

Az tozi sladkish go znam kato "pensionerski", zaradi minimalnoto kolichestvo produkti, koito sa po dzoba na vseki beden chovechec, zazadnjal za nesto blago. Naistina e mnogo vkusen. Opitajte.Njama da sazaljavate.

Sonia Georgieva коментира
15.02.2013 г. 23:15 Полезен 0

Да знаете гриса дали не бих могла да го заменя с нещо?Примерно с галета,смлени бисквити или нещо друго.

koleva67 коментира
Подобни рецепти