Интервалното време трябва да се спазва, да се прочете внимателно и тогава да се започва да се прави. Успех!

Нужни продукти
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. разтопен маргарин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
300 мл. топла вода
1 кубче мая
200 г сирене
1 жълтък за намазване
3 с.л. маргарин за намазване
подготовка 20 минути
готвене 60 минути
общо 80 минути
Стъпки

В голям съд слагаме топлата вода, маята, солта и захарта разтваряме ги добре.

Угасяме содата в киселото мляко и прибавяме към маята, слагаме разтопения маргарин и 2 яйца и започваме да бъркаме до получаваме на гладка смес започваме да слагаме брашното.

Замесваме средно меко тесто разделяме го на 4 топки.

Разточваме 1 топка с голимината на тавата в която ще печем, намазваме с маргарин слагаме от натрошеното сирене разточваме 2-рата топка и слагаме върху първия лист, мажем и пак сирене слагаме и 3-тото топче, отново същия начин мазане и сирене.

След това с нож режем от вътре на вън всеки триъгълник и в средата правим дупка с ножа, и от там завъртаме върха на всяко парче и слагаме към ръба на тавата.

По средата остава дупка в нея поставяме 4-тото топче и оставяме да втаса. Всички парчета се залепват едно за друго.

Когато удвоят обема си, разбиваме жълтъка и намазваме. След това поръсваме със сусам и печем на 180C градуса в предварително загрята фурна.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти