Пита с шоколад
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    250 мл. прясно мляко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    20 гр. мая                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    5 с.л. захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 с.л. маргарин (масло)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    700 гр. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр. течен шоколад                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сусам                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 яйца, без един жълтък той е за намазване                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                100
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            В топлото прясно мляко разбиваме маята с захарта и оставяме да шупне, после замесваме меко тесто и оставяме да втаса. 
Делим на 10 топки, всяка се разточва на малка елипса, намазваме с шоколад и навиваме на фитил и връзваме на възел. 
Нареждаме в намаслена тава, намазваме с жълтък, поръсваме сусам и печем 40 минути на умерена фурна.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Много лесна и невероятно вкусна пита. Благодаря за рецептата, любима ми е.