Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    500 гр боквурст (5 вурста)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 връзка зелен лук                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    250 гр чери доматчета                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 консерва ананас                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 консерва мандарини                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. масло                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    400 мл. зеленчуков бульон                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л. нишесте                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 кофичка сметана                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    Сол на вкус                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно зеления лук и чери доматчетата. Изваждаме плодовете от консервите и оставяме да се отцедят. Нарязваме вурстовете на малки парченца, загряваме маслото. Запържваме леко парчетата и ги изваждаме от тигана. В мазнината слагаме лука и парчетата ананас да се запържат за около 5 мин. Добавяме зеленчуковия бульон и го оставяме да заври. Хубаво разбъркваме нишестето със сметаната и ги изсипваме в соса, за да се сгъсти. Добавяме наденичките, доматчетата и мандарините и загряваме още един път. Подходяща гарнитура към гулаша е оризът.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти