Нужни продукти
180 гр. риба
60 гр. лук
сол
черен пипер
15 гр. сухо грозде(стафиди)
20 гр. фъстъци
10 гр. брашно
20 гр. масло
подготовка
30
минути
готвене
40
минути
общо
70
минути
Стъпки
Вътрешността на шарана или друга голяма риба се изчиства през хрилете, внимателно се разтрошава гръбната кост, която се изважда заедно с част от рибеното месо, без да се разкъсва кожата. Запържва се лук, слага се рибеното месо, ръсят се сол, черен пипер, стафиди и фъстъци. С тази смес се напълва рибата през хрилете, оваля се в брашно и се пече на скара или на тава от двете страни. За да не се залепи, скарата или тавата се намазват с масло. Така приготвената риба се поднася със салати или с някакъв сос.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти