Ако зелето е още твърдо, след 1 час долейте още малко топла вода и допечете.
Нужни продукти
6 свински вратни пържоли
1 кисела зелка
черен пипер
кимион
червен пипер
олио
подготовка
10
минути
готвене
60
минути
общо
70
минути
Стъпки
Пържолките се наръсват с черен пипер, червен пипер, малко комион и олио. Хубаво ги намазваме.
Не ги солим, защото зелето е солено, ако много е солено, може да измиете зелката с малко вода (по -желание).
Увиват се в листата от киселата зелка, по възможност на всяка пържолка да има еднакво зеле, като оставите по-лошите за най-отгоре, защото те могат да загорят и да ги махнете след печенето.
Нареждат се в тава, поливат се с 300 мл. вода и малко олио.
Печете на умерена фурна около 1 час, докато остане съвсем малко от течността.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти