Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ако зелето е още твърдо, след 1 час долейте още малко топла вода и допечете.

Нужни продукти
6 свински вратни пържоли
1 кисела зелка
черен пипер
кимион
червен пипер
олио
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 60 минути
общо 70 минути
Стъпки

Пържолките се наръсват с черен пипер, червен пипер, малко комион и олио. Хубаво ги намазваме.

Не ги солим, защото зелето е солено, ако много е солено, може да измиете зелката с малко вода (по -желание).

Увиват се в листата от киселата зелка, по възможност на всяка пържолка да има еднакво зеле, като оставите по-лошите за най-отгоре, защото те могат да загорят и да ги махнете след печенето.

Нареждат се в тава, поливат се с 300 мл. вода и малко олио.

Печете на умерена фурна около 1 час, докато остане съвсем малко от течността.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти