Ястие в гювече
Нужни продукти
250 гр. шунка (салам, кренвирши)
250 гр. кашкавал
7 яйца
100 гр. кус кус
200 гр. гъби
100 гр. сирене
100 гр. масло
1 морков
3 домата(кетчуп)
магданоз
черен пипер
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Кус куса и моркова на кубчета се сваряват в подсолена вода с няколко капки олио и се отцеждат. Шунката, кашкавала, сиренето и доматите се режат на кубчета. Гъбите се режат на кубчета и пържат в масло. Всички продукти се смесват заедно с 1 сурово яйце, сол, магданоз, черен пипер и маслото от гъбите, сместа се разпределя в 6 гювечета. Запичат се във фурна, накрая се чуква по 1 яйце на всяка купичка и се запича до забулване на яйцето.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти